Sporten op Corsica

Corsica is een sportief paradijs en biedt tal van mogelijkheden voor avontuurlijke reizigers. Het eiland heeft een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden, spectaculaire bergen om te beklimmen en prachtige stranden om te verkennen. Hier zijn enkele van de beste sportactiviteiten om te ondernemen tijdens een reis naar Corsica:

Wandelen

Corsica heeft meer dan 1.000 km aan wandelpaden die door een spectaculair landschap lopen. Een van de populairste routes is de GR20, die van noord naar zuid door de bergen van Corsica loopt. Deze uitdagende wandelroute duurt ongeveer 15 dagen om te voltooien en biedt adembenemende uitzichten op de bergen en de kustlijn. Voor minder ervaren wandelaars zijn er tal van kortere wandelroutes beschikbaar, zoals de Sentier des Douaniers langs de kust. De ​Mare (zee) e Monti (bergen) met een Noord en Zuid variant, is een pittig langeafstandspad met prachtige uitzichten, kleine bergdorpjes en grillige rotsformaties. Flink lklimmen en dalen, maar minder dan bij de GR20. Een goede gids met prachtige wandelingen vind ik persoonlijk de Rother Walking Guide van Klaus Wolfsperger.

Fietsen

Corsica biedt een spectaculair landschap voor fietsers, met kronkelende wegen die langs de kust en door de bergen lopen. Er zijn tal van routes beschikbaar voor alle niveaus, van rustige fietstochten langs de kust tot zware beklimmingen in de bergen. Een van de meest populaire routes is de Cap Corse-fietsroute, die langs de noordkust van Corsica loopt en adembenemende uitzichten biedt. De rijsteil van de Corsicanen is nogal pittig en in mijn ogen gevaarlijk. Inhalen vlak voor bochten zonder enig zicht is niet heel ongebruikelijk. Als fietser is het dus altijd goed opletten.

Klimmen en boulderen

Corsica biedt een aantal fantastische klimgebieden voor ervaren klimmers. De Aiguilles de Bavella, een bergketen in het zuiden van Corsica, biedt enkele van de beste klimroutes op het eiland. Er zijn ook tal van mogelijkheden voor sportklimmen en boulderen in de regio. Voor sportklimmen is de gids Falaises de Corse een must have. En voor boulderen is Corsica Bloc de gids. Boulderen is wel veel minder ontwikkeld dan klimmen op Corsica. Wees er dan ook op voorbereid dat boulderplaatsen best lastig te vinden kunnen zijn en zeker niet onderhouden zijn. Voor beide is te zeggen dat de gebieden ronduit prachtig zijn en, zeker buiten het seizoen, erg rustig.

Watersporten

Corsica is een geweldige bestemming voor watersporten, met kristalhelder water en prachtige stranden. Populaire activiteiten zijn onder andere kajakken, zeilen, windsurfen en duiken. Er zijn tal van duiklocaties rond het eiland, waaronder scheepswrakken en kleurrijke riffen vol met zeeleven.

 • Duiken
  Corsica biedt fantastische duiklocaties, met een overvloed aan kleurrijke koraalriffen, grotten en scheepswrakken. De wateren zijn helder en bieden uitstekend zicht voor het verkennen van het onderwaterleven. Populaire duikplekken zijn onder andere het natuurreservaat Scandola en het eiland Lavezzi. Heel vlakbij ons vakantiehuis zit Nautica. Het is handig om de medische verklaring voor het duiken vooraf in Nederland te regelen anders ben je veel tijd en geld kwijt om dat ter plekke nog te moeten regelen.
 • Zeilen
  Corsica biedt uitstekende mogelijkheden voor zeilen, met tal van jachthavens verspreid over het eiland. Er zijn ook tal van bedrijven die zeilbootverhuur en zeilcursussen aanbieden. Verken de kustlijn van Corsica en ontdek de afgelegen baaien en stranden.
 • Windsurfen en kitesurfen
  De windsterkte varieert wel enorm over het eiland, in de straat van Bonifacio, bij Calvi, Porto-Pollo en in bij de luchthaven van Ajaccio kan het goed waaien, maar er zijn ook veel plekken met zeer weinig wind. Er zijn tal van plekken waar je lessen kunt nemen en materiaal kunt huren, waaronder de stranden van Calvi en Porto-Pollo. Een goed gids is The kite and windsurfing guide Europe of uiteraard googlen op kite of windsurfen op Corsica. Wing Foilen is ook populair omdat daar minder wind voor nodig is. En ook foilsurfen omdat daar minder hoge golven voor nodig zijn en de condities daarvoor op Corsica goed zijn.
 • Stand-up paddleboarding (SUP)
  SUP is een populaire activiteit op Corsica vanwege de kalme zee en de prachtige omgeving. Je kunt langs de kustlijn peddelen en genieten van het uitzicht op de bergen en de stranden.
 • Jetskiën
  Voor adrenaline-junkies biedt Corsica tal van mogelijkheden voor jetskiën. Huur een jetski en scheur langs de kustlijn terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het eiland.

Canyoning

Corsica is een geweldige plek voor canyoning, met zijn ruige landschap en kristalheldere rivieren. Hier zijn enkele populaire canyoning plekken op Corsica:

Vecchio Canyon: Gelegen in het zuiden van Corsica, biedt Vecchio Canyon een scala aan obstakels, waaronder sprongen, abseilen en natuurlijke waterglijbanen. Dit is een uitdagende canyon en is vooral geschikt voor ervaren canyoneers.

Richiusa Canyon: Deze canyon is gelegen in het centrum van Corsica en biedt een scala aan obstakels voor alle niveaus van canyoneers. Er zijn sprongen, glijbanen en abseilen in deze canyon, die wordt omgeven door prachtige granieten kliffen.

Purcaraccia Canyon: Gelegen in het zuiden van Corsica, is Purcaraccia Canyon een populaire bestemming voor canyoneers. Deze canyon biedt prachtige landschappen, waaronder watervallen, natuurlijke zwembaden en steile muren.

Zoicu Canyon: Gelegen in het centrum van Corsica, is Zoicu Canyon een uitdagende canyon met hoge sprongen, grote abseils en smalle passages. Deze canyon is vooral geschikt voor ervaren canyoneers.

Het is belangrijk je te realiseren dat canyoning gevaarlijk kan zijn en de juiste uitrusting en training vereist. Ook omdat de weersomstandigheden in de bergen verradelijk kunnen zijn en een rustige stroom zo ineens in een woest kolkende rivier kan veranderen. Het wordt daarom aanbevolen om dit met een gecertificeerde gids of touroperator te doen.

Paardrijden

Paardrijden is een fantastische manier om de prachtige natuur van Corsica te verkennen. Er zijn tal van maneges verspreid over het eiland die paardrijtochten aanbieden, variërend van ontspannen ritten langs de kust tot uitdagende ritten door de bergen.

Parapente

Parapente, ook wel bekend als paragliding, is een opwindende en populaire activiteit op Corsica vanwege de prachtige bergachtige landschappen en het heldere blauwe water van de Middellandse Zee. Geniet van het prachtige uitzicht over het eiland vanuit de lucht.

Kortom, Corsica is een paradijs voor avontuurlijke reizigers en biedt tal van sportieve activiteiten om van te genieten. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, klimmen, duiken of paardrijden, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland.

Op het strand vlakbij ons vakantiehuis zit Corsic Adventure die tal van mogelijkheden biedt, van parapente, waterskieën, wakeboarden tot jetski verhuur. Vanuit vakantiehuis op Corsica zit je heel centraal voor heel veel activiteiten op Corsica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.