Corsica, het ‘Eiland van de Schoonheid’ in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, rijke cultuur en diverse vervoersmogelijkheden. Of je nu langs kronkelende bergwegen wilt rijden, pittoreske dorpjes wilt verkennen, of de turquoise wateren wilt bevaren, Corsica heeft voor elk wat wils. In deze blog vertel ik je meer over de verschillende manieren van vervoer op het eiland, zowel over land als over zee, om je te helpen het maximale uit je Corsicaanse avontuur te halen.

 1. Met de Bus: Het busnetwerk op Corsica is een handige en betaalbare manier om het eiland te verkennen. Met regelmatige verbindingen tussen steden en dorpen is de bus ideaal voor reizigers die comfortabel willen reizen en willen genieten van het uitzicht onderweg. De schilderachtige routes door de bergen bieden prachtige panorama’s die je niet wilt missen.
  Tip: Controleer de dienstregelingen van tevoren en wees op tijd bij de haltes, aangezien sommige routes beperkte beschikbaarheid hebben. En let erop dat er op zondag vaak helemaal geen bussen rijden. Dat is mij overkomen toen ik op een zondag aankwam.
 2. Per Trein: De “Trinighellu”, Corsica’s schilderachtige trein, biedt een onvergetelijke manier om het eiland te verkennen. Deze historische trein slingert zich een weg door adembenemende landschappen, langs kliffen, door tunnels en over viaducten. Het is een reiservaring op zich en een geweldige manier om Corsica te zien vanuit een ander perspectief. De trein op Corsica dankt zijn succes aan zijn unieke traject, dat vaak onbereikbaar is voor andere vervoersmiddelen. Het uitzicht is echt prachtig!
  Vanuit Villa Arbousier is het handig om naar het station in Mezzana te gaan. Daar kun je makkelijk naartoe rijden en goed parkeren. Naar Corte is een prachtige route en een wandeling in de stad en omgeving is een aanrader. Je bespaart jezelf ook nog een vermoeiende autorit.

  Het 232 kilometer lange netwerk van de Corsicaanse spoorwegen bestaat uit twee hoofdlijnen:
  • De eerste lijn doorkruist het eiland van noord naar zuid. Deze route gaat over een lengte van 158 kilomete van Bastia via Corte naar Ajaccio.
  • De tweede lijn van 74 kilometer verbindt Calvi met L’Île Rousse en Bastia . Deze west-oostas loopt via de kuststrook van de Balagne en de regio rond Corte.

   Tip: Reserveer je treintickets van tevoren, vooral tijdens het hoogseizoen, om verzekerd te zijn van een plekje aan boord.
 3. Met de Auto: Voor ultieme vrijheid en flexibiliteit is er niets beter dan het huren van een auto op Corsica. Met een eigen auto kun je de verborgen schatten van het eiland op je eigen tempo ontdekken, van afgelegen baaien tot charmante bergdorpjes. Bovendien zijn de kronkelende wegen en adembenemende uitzichten een genot om te ervaren achter het stuur.Tip: Kies voor een compacte auto als je van plan bent door smalle straatjes en bergpassen te rijden, en vergeet niet een kaart of GPS mee te nemen voor de beste routes.
 4. Op de Motor: Voor de avontuurlijke zielen is het huren van een motor een geweldige manier om Corsica te verkennen. Met zijn bochtige wegen en spectaculaire landschappen is het eiland een paradijs voor motorrijders. Voel de wind in je haren terwijl je langs kliffen en door bossen rijdt, en stop onderweg voor een verfrissende duik in de zee.Tip: Draag altijd beschermende kleding en wees extra voorzichtig op de smalle bergwegen.
 5. Met de Fiets: Voor degenen die graag actief bezig zijn, biedt Corsica een scala aan fietsroutes voor alle niveaus. Van ontspannen ritten langs de kust tot uitdagende beklimmingen in het binnenland, er is voor elk wat wils. Huur een fiets en verken het eiland op je eigen tempo, stop onderweg voor een picknick op een idyllische plek.Tip: Zorg voor voldoende water en bescherming tegen de zon tijdens het fietsen, vooral in de zomermaanden.
 6. Met de Boot: Corsica’s prachtige kustlijn nodigt uit tot verkenning per boot. Huur een zeilboot of neem een veerboot en vaar langs afgelegen baaien, verborgen grotten en pittoreske vissersdorpjes. Verken de adembenemende kustlijn en ontdek de verborgen schatten van Corsica vanaf de zee.Tip: Vergeet niet om je zwemkleding en snorkeluitrusting mee te nemen voor een verfrissende duik in het kristalheldere water.

Conclusie:

Corsica is een eiland dat vraagt om ontdekt te worden, en met zijn diverse vervoersmogelijkheden is er geen tekort aan manieren om dit te doen. Of je nu kiest voor een ontspannen busrit door de bergen, een avontuurlijke tocht op de motor, of een rustige verkenning per boot, Corsica zal je keer op keer verrassen met zijn schoonheid en charme. Dus pak je spullen en ga op pad voor een onvergetelijk avontuur op dit betoverende eiland. Bon voyage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.