Villa Arbousier uitzicht vanaf het terras over zee

Reizen naar Corsica

Corsica is een prachtig eiland in de Middellandse Zee en is een populaire vakantiebestemming voor reizigers van over de hele wereld. Hieronder enkele manieren om naar Corsica te reizen:

Per vliegtuig

Corsica heeft vier luchthavens, waarvan de belangrijkste Bastia, Ajaccio, Calvi en Figari zijn. U kunt directe vluchten naar Corsica nemen vanuit verschillende steden in Europa, zoals Parijs, Marseille, Londen en Brussel. Afhankelijk van waar u vandaan komt, kunt u kiezen voor een budgetluchtvaartmaatschappij of een reguliere luchtvaartmaatschappij. Vanuit Brussel Charleroi is Air Corsica een goede optie. Parkeren bij de luchthaven is niet heel duur, zeker niet als je kiest voor de parkings die iets verder van de vertrekhal liggen.
Op de luchthaven van Ajaccio bevinden zich veel autoverhuur bedrijven. Via Skyscanner boeken is in mijn ervaring de goedkoopste optie. En, zeker in het hoogseizoen, kunnen de rijen bij de diverse verhuurkantoren lang zijn en over het algemeen gaat het niet erg snel. Een tip is om op te splitsen (als dat kan), een persoon wacht op de bagage en de ander loopt alvast naar het verhuurkantoor.

Met de boot

Met de boot: Corsica is bereikbaar per veerboot vanuit de havens van Marseille, Nice, Toulon in Frankrijk en Livorno, la Spezia en Genua  in Italië. Er zijn verschillende veerbootmaatschappijen die diensten aanbieden naar Corsica, zoals Corsica Ferries, La Méridionale en Moby Lines. De duur van de overtocht varieert afhankelijk van de vertrekplaats en het type veerboot dat u kiest.

Persoonlijk reizen wij altijd graag via Toulon omdat deze haven t.o.v. de haven van Marseillen makkelijker te bereiken is en Nice bijvoorbeeld weer een dik uur verder reizen is. We nemen dan de Corsica Ferries. Er is wel een groot verschil tussen de diverse schepen van deze maatschappij. De Mega Smeralda is bijvoorbeeld flink verouderd en dat is goed te merken in de hutten (cabines) die niet altijd even schoon zijn.

Met de auto

Als u uw eigen auto heeft, kunt u naar Corsica reizen via de veerbootdiensten die hierboven zijn genoemd. Houd er rekening mee dat u in het hoogseizoen op voorhand moet reserveren, vooral als u uw auto op de veerboot wilt meenemen. Eenmaal op het eiland kunt u gebruikmaken van de uitgebreide wegennetwerk om Corsica te verkennen.

Met de trein

Het is mogelijk om per trein naar Corsica te reizen via de havenstad Marseille. U moet de trein nemen naar de haven van Marseille en vervolgens overstappen op de veerboot die naar Corsica gaat. Dit kan een handige optie zijn als u vanuit Frankrijk reist en geen auto heeft. Zonder auto is reizen op Corsica zelf mogelijk met de taxi, bus of de trein. Let er wel op dat de dienstregeling beperkt is, met name op zondagen en taxi’s zijn erg prijzig.

  Ongeacht de manier waarop u Corsica bereikt, u zult zeker versteld staan van de adembenemende schoonheid van dit eiland en de warme gastvrijheid van de lokale bevolking. Villa Arbousier biedt u een mooie centrale ligging om het eiland te verkennen en is niet ver reizen vanaf hoofdstad Ajaccio.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Dit is een verplicht veld
  Dit is een verplicht veld
  Geef een geldig e-mailadres op.