De GR20 wandelroute op Corsica

De GR20 is een van de meest uitdagende wandelroutes in Europa, die dwars over het eiland Corsica slingert. De route is ongeveer 180 km lang en loopt van Calenzana in het noordwesten naar Conca in het zuidoosten van het eiland. Er zijn twee hoofdroutes op de GR20: de noordroute en de zuidroute. Als je van plan bent om de GR20 te lopen, dan is het handig om te weten waar je kunt starten en hoe je je voorbereiden kunt.

Startpunten GR20

Noordroute:

Calenzana: dit is het noordelijkste startpunt van de GR20. Calenzana is een klein dorpje in het noordwesten van Corsica, dat goed te bereiken is met de auto of het openbaar vervoer. Vanuit Calenzana volg je de GR20 naar het zuiden, langs de kust en door de bergen.


Zuidroute:

Conca: dit is het zuidelijkste startpunt van de GR20. Conca is een klein dorpje in het zuidoosten van Corsica, dat goed te bereiken is met de auto of het openbaar vervoer. Vanuit Conca volg je de GR20 naar het noorden, langs de kust en door de bergen.
Er zijn ook andere startpunten op de GR20, zoals Col de Vergio, dat gelegen is in het midden van het eiland. Vanuit Col de Vergio kun je de route in beide richtingen lopen, naar Calenzana of Conca.

Boeken en kaarten

  • “GR20 Corsica: The High-Level Route” van Paddy Dillon: dit is een gedetailleerd gidsboek over de GR20, met informatie over de route, de overnachtingsmogelijkheden en de achtergronden van Corsica. Het boek is verkrijgbaar op Amazon
  • IGN kaarten: de GR20 is goed aangegeven, maar het kan handig zijn om een kaart mee te hebben om je orientatie te vergemakkelijken. De IGN kaarten zijn specifiek gemaakt voor wandelroutes en zijn verkrijgbaar op de website van IGN

Andere nuttige links GR20

Ik hoop dat deze informatie en links je helpen bij het voorbereiden van je wandeling op de GR20. Het is belangrijk om te weten dat beide routes uitdagend zijn en dat je in goede conditie moet zijn om ze te lopen. Zorg ervoor dat je voldoende fit bent en goed voorbereid, met de juiste kleding en uitrusting, voordat je op pad gaat. Geniet van de prachtige natuur en het uitdagende terrein van Corsica!

En mocht je na of voor deze uitdagende GR20 op zoek zijn naar een fantastische plek om bij te komen met een geweldig uitzicht op zee, kijk dan eens op www.vakantiehuis op Corsica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.